Professionelle billeder til dit website – helt gratis!

 

Disclaimer: Denne artikel er hovedsageligt til Jer mindre virksomhedsejere, som vi jævnligt arbejder med. Denne artikel indeholder nemlig nogle super gode links til sider, hvor I kan finde de gratis, kvalitetsbilleder, som mange af jer sukker efter

At finde gode stock billeder til sit website er ikke altid lige nemt. Tit står man med et billede som enten er i en så lav opløsning at man alligevel ikke kan bruge det til noget, eller så er prisen på billedet langt over budget. Vi har samlet en liste med billeddatabaser hvor du kan finde professionelle billeder til dit website – og de er helt gratis!

Et billede siger mere end 1000 ord

De rigtige fotos gør en kæmpe forskel på helhedsindtrykket og effektiviteten af din hjemmeside. Der findes desværre alt for mange eksempler på (ellers gode) hjemmesider der ødelægges af dårligt valgte fotos eller billeder i lav kvalitet. Velvalgte billeder i god kvalitet understreger og forbedrer i høj grad udseendet på dit websted, fremhæver din professionalitet samt forbedrer din troværdighed.
Gode billeder kan sige langt mere om et brand eller et firma og dets værdier end alverdens ord kan.

Men hvad med licens?

Selvom billederne er gratis, kræves der måske en form for kreditering, mod at man har lov til at bruge dem. Vi har gjort vores bedste, for at finde ud af hvilken licens billederne hører under, men vi vil stadig råde dig til at lave din egen research og afgøre hvordan billederne må bruges.

Med det på plads kommer her listen med links og tilhørende forklaring til de bedste gratis billeddatabaser:

Unsplash
Unsplash er en samling af gratis fotos i høj opløsning. Unsplash udgiver 10 nye billeder hver 10. dag. Alle billeder er licenseret under Creative Commons Zero, hvilket betyder at du kan kopiere, ændre, distribuere og bruge billederne – selv til kommercielle formål, og helt uden at spørge om lov.

Gratisography
Gratisography tilbyder højtopløselige billeder som du må bruge til personlige og kommercielle projekter. Nye billeder tilføjes ugentligt.

Little Visuals
Tilmeld din email hos Little Visuals og få en zip-fil med 7 højtopløselige billeder i din indbakke hver 7. dag.

Death to the Stock Photo
Tilmeld din email hos Death to the Stock Photo og du vil hver måned gratis modtage en fotopakke med 10 billeder inden for en bestemt kategori. Death to the Stock Photo bruger deres egen licens, som du kan læse på deres hjemmeside.

Superfamous
Superfamous er en samling af gratis billeder som kan bruges til egne formål – herunder kommerciel brug – så længe der gives kredit. Her finder man primært biologiske, geologiske og luftfotos.

Picjumbo
Picjumbo er en samling af helt gratis billeder til kommercielt og personligt arbejde. Der tilføjes nye billeder dagligt fra en bred vifte af kategorier, herunder abstrakt, mode, natur, teknik m.m.

IM Free
IM Free er kurator for en samling af gratis ressourcer, alle til kommerciel brug. Da billederne kommer fra forskellige kilder, vil nogle fotos måske kræve kreditering.

New Old Stock
Gamle billeder fra offentlige arkiver og fri uden copyright.

Getrefe
Gratis mobilbilleder til personligt og kommercielt arbejde.

Jay Mantri
Gratis billeder til personlige og kommercielle projekter. Der tilføjes 7 nye billeder hver torsdag.

Magdeleine
En stor samling af gratis billeder inden for mange forskellige kategorier. Her kan vælges om man ønsker at søge efter fotos under Creative Commons Zero licens eller fotos der kræver kreditering.

Public Domain Archive
Nye 100% gratis billeder hver uge til kreative projekter.

Foodiesfeed
Gratis madbilleder i høj opløsning til kommercielt og personligt arbejde.

Picography
Gratis billeder i høj opløsning som kan bruges som du vil.

No votes yet.
Please wait...