Opdater
til Magento 2

I har sikkert allerede snakket om det: Vi bør huske at opdatere til Magento 2! Måske har I aldrig fået gjort noget ved det, fordi det virker som en uoverskuelig opgave.

Måske har I bare tænkt, at det kan jo sagtens vente eller også har I måske bare ikke haft tid til at kigge på en opdatering endnu?

Vi er specialister i Opdatering til Magento 2.

Se vores Magento Cases

Overvejelser inden opdatering

En opdatering til Magento 2 behøver ikke være hverken meget dyr eller svær for jer!

Tværtimod.

Så længe denne opdatering af Magento planlægges, struktureres og udføres ordentligt, kan I komme ud på den anden side med et Magento 2 system, som gør driften af jeres webshop væsentligt lettere og jeres webshop hurtigere.

Hvad enten..

 • vi skal hjælpe dig med at opdatere til Magento 2
 • du ønsker at bruge et andet bureau til det
 • selv ønsker at forestå opdateringerne,

…så er her en række ting, I skal tænker over, før i opdaterer til Magento 2

Gør dig selv en tjeneste at planlæg og strukturer opdateringen ordentligt før I starter. Det er tiden værd!

Overvej fra start følgende:

Extensions til Magento 2

Få fat i en udvikler eller et udviklingshus, der kan kigge på jeres nuværende Magento 1 setup og få lavet en liste og tænkt over følgende:

 • Hvilke extensions bruger I på jeres nuværende Magento shop?
 • Hvilke af disse extensions findes i Magento 2 version?
 • Hvis en extension ikke findes i Magento 2 – findes der så pt. andre extensions, der kan opnå de samme forretningsmål for jer?

Generelt er vi fortaler for, at I bruger så få extensions som muligt – netop fordi det gør Magento lettere at opdatere. Derudover vil vi anbefale, at når I bruger extensions, at I så vælger udvidelser fra de mere kendte Magento udviklingshuse

Hvordan kører Magento shoppen?

Lad os være ærlige: Kører jeres shop som den skal (god hastighed, ordrer kommer ind i en lind strøm, ingen større bugs) og bruger I en Magento version, der ikke er helt fra Gorm Den Gamles tid (tjek hvilken version I kører med. Tommelfingerreglen må være, at alt før 1.8 CE/1.3 EE nok er lidt for uddateret), så slå koldt vand i blodet og lad være med at spring ud i en hurtig opdatering af systemet.

I stedet vil vi anbefale, du går i gang med at undersøge Magento 2 og får leget med systemet. Forbered dig mentalt på at skulle skifte ved fx at:

 • Bede din Magento partner om at få opsat en  Magento 2 installation, så I selv kan få en føling med, hvad det kan (Backenden er blevet super meget lækrere! Glæd jer!)
 • Begynd langsomt at tage kontakt til en partner eller selv kigge på en opdatering: Du kommer til at skifte før eller siden og al erfaring siger, at jo bedre det er planlagt, som mere gnidningsfrit kører tingene.

Kører du derimod en ældre version af Magento eller oplever du en masse hastighedsproblemer eller andre bugs med din nuværende løsning, så er spørgsmålet om I ikke allerede nu bør overveje at få skiftet?

Du kommer til at opdatere

Den triste nyhed er, at du/I kommer til at skulle opdatere til Magento 2 på et tidspunkt. Hvis ikke nu, så planlæg, hvordan I kan få det gjort indenfor et års tid. Ellers vil afstanden fra dig til dine konkurrenter blive for stor – ligemeget om de bruger Magento eller et andet webshopsystem. For faktum er, at alle platforme opdateres løbende og bliver bedre og du har ikke råd til at blive i et gammelt system.

Jo længere du venter, jo flere af understående problemstillinger vil du løbe ind i (dermed ikke sagt, du skal opgradere endnu, men hav det i baghovedet):

 • Jo længere Magento ikke er blevet opdateret, jo større risiko er der for at blive ramt af hackerangreb
 • Hvis du bliver i Magento 1 i længere tid, bliver løsningen også tungere at skulle migrere til Magento 2. Simpelthen fordi din løsning jo vokser løbende
 • Færre og færre extensions vil blive tilbudt til din platform og du vil ikke længere kunne få opdateringer til det, fordi extension-leverandørerne ikke længere laver opdateringer til Magento 1.

Re-tænk din Magento shop

En opdatering fra Magento 1 til Magento 2 er en oplagt mulighed for at få retænkt din shop og få rettet de ting, som I helt sikkert bøvler med allerede. Overvej:

 • Hvad vil du gerne have forbedret, når du nu skal opdatere alligevel? hastighed? Checkout flow?
 • Få lavet en liste over de extensions, du har installeret, SOM IKKE ER AKTIVE: Så kan du nemlig få dem fjernet… (Vi ved I eller jeres bureau har glemt at slette nogen… bare indrøm det :P)
 • Find ud af, hvad Magento 2 kan indfri at forretningsmål, som I ikke kunne nå tidligere.
Djursmøbler – opdateret til Magento 2 uden problemer. God planlægning og kommunikation var nøglen gennem hele processen

Opdater til Magento 2 – FAQ

I det understående har vi samlet nogle af de mest stillede spørgsmål fra vores kunder omkring en opdatering til Magento 2.

Er det nødvendigt at opdatere?

Magento.com har annonceret “end-of-life” på Magento 1 i Juni 2020.

Dette betyder, at Magento 1 ikke længere opdateres.

Der dog flere positive grunde til at opdatere – da Magento 2 i sig selv er et langt bedre webshops-system med en masse ny spændende funktionalitet og muligheder.

Kan vi flytte designet?

Et Magento 1 template virker ikke til Magento 2. Magento 2 bygger på en helt anden fil-struktur end dens forgænger. Dette betyder, at jeres nuværende design udelukkende er optimeret og tilpasset Magento 1’s nuværende filstruktur, og derfor ikke vil virke til Magento 2. I har således behov for et nyt Magento Template, hvis i ønsker at flytte til Magento 2.

Virker Magento 1 udvidelser?

Da Magento 2 bygger på en helt anden fil-struktur end dens forgænger, betyder dette, at Extensions tilpasset til Magento 1 desværre ikke vil virke til Magento 2.

Derfor er det nødvendigt at finde samme extension i en Magento 2 version, der understøtter den nødvendige funktionalitet. Hvis denne ikke findes skal funktionaliteten erstattes via en ny extension eller udvikles fra bunden

ERP integrationer fra Magento 1

Det samme gør sig gældende for custom-ingrationer, som det gør ved designet og extentions – nemlig at Magento 2’s filstruktur er ændret så markant, at det ikke er kompatibelt med tidligere Magento 1 integrationer.

Afhængig af størrelsen på Integrationen, og hvor meget der bliver sendt frem og tilbage mellem de 2 integrerede systemer, kan der være tale om små/store ændringer.

Det er muligt at tage udgangspunkt i jeres nuværende integration og tilpasse denne til Magento 2. Dette giver kun mening, da disse integrationer er lavet specifikt til jer, til jeres specifikke system, til jeres specifikke forretningsprocesser.

Produkter og ordrer ift. opdatering

Når vi første gang eksporterer data ud af jeres Magento 1 webshop, skal shoppet selvfølgelig køre videre, selvom vi arbejder på en ny i Magento 2.

Dette betyder, at Magento 1 stadigvæk vil modtage ordre, få oprettet nye produkter, få oprettet nye kunde-brugere mv. der i sagens natur ikke er med i vores første eksport.

Hertil bliver oprettet en såkaldt ‘Delta-migration’.

Denne tager højde for at migrere nye kunder, nye ordre, men ikke nye produkter. Derfor skal I være klar på at nedskrive de eventuelle nye produkter der bliver oprettet imellemtiden, så disse ligeledes kan blive oprettet på den nye Magento2-webshop.

Hvad er et Website i Magento 2?

Magento kan indeholde et til flere websites. Hver website kan have sin eget specifikke URL, produktkatalog, eksempelvis:

 • Website 1: Salg af elektronik – https://salgafelektronik.dk (individuelt produktkatalog eller delt katalog)
 • Website 2: Salg af møbler – Https://salgafmoebler.dk (individuelt produktkatalog eller delt katalog)

Men hvor begge websites begge bliver vedligeholdt fra selvsamme Magento installation.

Hvad er et Store-View i Magento?

“Store-views er det, som de fleste kender som “Sproglag”. Et Store-View er et eller flere “lag” ovenpå et website. Et Store-View bruges, når I ønsker at kunne oversætte jeres Webshop til ét eller flere nye sprog end det oprindelige.

Eksempelvis:

 • Website 1: Store-View1 (dansk) & Store-View2 (Engelsk)

Skal jeg migrere ordrer?

Ikke nødvendigvis, men:

Ønsker I, at kunder der har købt via deres kundekonto stadigvæk skal kunne se disse ordre inde i deres ordre-historik?

 • Hvis ja: Ordre skal migreres med over i Magento
 • Hvis nej: Ordre behøves ikke synkroniseres med over.

Dog skal der stadigvæk være adgang til den gamle Magento-1 installation, så I til hver en tid kan finde ordren frem. Der er derfor tale om en overgangsperiode.

Såfremt I har en integration til et ERP-system, hvor ordren også er blevet oprettet, behøves I dog ikke have adgang til Magento-1 installationen, da ordren til hver en tid kan findes her.

Overførslen af extensions

Efter man har besluttet sig for at opdatere til Magento 2, er det en rigtig god anledning til at få ryddet op, så der ikke medtages mere end nødvendigt.

Dette gøres ved at gennemgå webshoppen for funktionalitet og undlade dette på den nye Magento 2 platform. Har du prøvet at flytte fra et nyt hus til andet? Hvis ja – det er præcis det samme:

“Har vi brug for det, eller står det bare og fylder?””

Ændringer af Varenumre

Ja – det vil skabe problemer. Vi anbefaler ikke, at I ændrer jeres varenumre – medmindre der er rigtig gode grunde til at gøre det.

Har I eksterne systemer, som på den ene eller anden måde kommunikere med webshoppen, herunder opdaterer/administerere dele af jeres produkter, er det meget ofte varenummeret, der er det enkelte produkts identifikation.

Hvor lang tid tager en opdatering?

Det kommer meget an på, hvor kompleks jeres Magento 1 installation er.  En mindre kompleks opsætning – uden fx ERP-integrationer – vil typisk kunne udføres på ganske få uger.

Elementer, der kan forlænge opdateringstiden er fx:

 • ERP-integration
 • POS-integrationer
 • Meget specifikke krav til design
 • Hvis i skal have lavet meget om i den nuværende opsætning.

Baggrundsviden om Magento 2

I november 2015 annoncerede Magento deres nye Magento 2 platform til Enterprise og Community versionen. En sådan opdatering af et kæmpe webshop system bringer både glæde og sorg hos os udviklere og hos jer som kunder. For som altid er der nogle fordele og ulemper ved en versionsopdatering.

Den mest åbenlyse ulempe er, at rigtig mange virksomheder, som kører på Magento Webshops, står overfor at skulle have opdateret deres system inden for nærmeste fremtid. Og da Magento e-handelssystemet ligger til grund for ikke mindre end 14% af markedsandelen af alle verdens webshops, så er det rigtig mange installationer, det drejer sig om.

Magento 1 vs. magento 2

Først lad os kigge på nogle af de ting, som Magento 2 byder på – i hvert fald i følge udviklerne bag (Noget af det her bliver ret teknisk – selvom vi har prøvet at formulere det så pædagogisk som muligt):

Lækrere administrationspanel: Designet er simpelthen mere intuitivt og lækrere at se på (se billeder længere nede)

Generelt mener folkene bag Magento, at kodearkitekturen er gjort bedre (det betyder at udvikling ovenpå Magento installationen bliver nemmere og det generelt vil være lettere at arbejde med. Særligt for udviklere)

Lækrere og smartere import af mange produkter (gennem CSV). Har du mange produkter, vil det altså være lidt nemmere at håndtere.

Hastighed: Der er pillet rigtig meget ved opsætning af Magento, som bør gøre systemet hurtigere. Meget af dette relaterer sig til cache-funktionaliteten, hvor de blandt andet nu understøtter Apache Varnish Caching.

De lover altså: Magento kører hurtigere uden at du behøver pille ved en masse!

Væsentligt bedre skalerbarhed – det bør betyde, at hvis du kører en stor shop på Magento, så kan du på sigt spare timer på dine udviklere, da systemet skalerer bedre!

Standard-temaerne er lækrere!

Proces for opdatering

For at sikre en stabil og problemfri migrering, arbejder vi altid ud fra samme proces.

1. Analyse

Vi starter med at gennemgå jeres eksisterende Magento 1 webshop for at få et overblik over, hvordan den er sat op.

 • Generel Magento-opsætning
 • Design og template.
 • Antallet Magento-websites/storeviews
 • Antallet af produkter, herunder hvilke produkttyper der er brugt.
 • Attributter og attributsæt.
 • Kunde-konti
 • Installerede extentions.
 • Custom-integrationer (Integrationer til ERP/Fragt/ mv)
 • Oprydning – Hvad skal eventuelt ikke med over i Magento 2?

2. Opsætning af Magento 2

Når vi sammen har fået styr på det data, vi skal fokusere på, begynder opsætningen af jeres nye Magento 2 platform.

 • Installation og opsætning af ny Magento 2
 • På baggrund analysen, installeres de nødvendige extentions
 • Opsætning af custom-integrationer
 • Implementering af design

3. Test-miljø

Vi tager en kopi af jeres eksisterende Magento 1 webshop og udruller denne i vores testmiljø. Herfra forbereder vi migreringen til Magento 2 platformen, så vi undgår unødige komplikationer med jeres live-site.

Her starter ligeledes data-mappingen mellem de 2 systemer.

4. Test-migrering

 • Første test-migrering foretages mellem de 2 testmiljøer.
 • Eventuelle fejl og mangler rettes og køres igen.
 • Når migreringen er godkendt, forberedes den endelige migrering fra Magento1-livesitet.

5. Live-migrering

Den endelige migrering fra Magento 1 (live-miljøet) køres.

6. Delta-migration

Inden endelig livelægning, køres “Delta-migrationen”. Denne migrering flytter det data, der er oprettet i jeres live-magento miljø siden første migrering;ordre, kundekonti, cms-sider mv. OBS: Bemærk at eventuelt nye produkter oprettet i eksisterende Magento 1 ikke vil blive overført.

7. Livelægning af Magento 2

 • Magento 1 sættes i maintenance
 • Opsætning af Caching i Magento 2
 • Opsætning af Cron-jobs
 • Magento sættes i production-mode
 • DNS-pegning til Magento 2 server
 • Livelægning af site

Vil du gerne høre mere om Magento opdatering? Så send os en besked:

 • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.