Opdatering til Magento 2

Vi er specialister i Opdatering til Magento 2. +300 Glade kunder tager ikke fejl.

Vi har skrevet en gratis Gratis e-bog, og samlet vores bedste tips og tricks til at opdatere til Magento 2. Hent e-bogen og læs mere her.

Skal I opdatere til Magento 2?

I har sikkert allerede snakket om det: Vi bør huske at opdatere til Magento 2! Måske har I aldrig fået gjort noget ved det, fordi det virker som en uoverskuelig opgave. Måske har I bare tænkt, at det kan jo sagtens vente eller også har I måske bare ikke haft tid til at kigge på en opdatering endnu?

En opdatering til Magento 2 behøver ikke være hverken meget dyr eller svær for jer!

Tværtimod.

Så længe denne opdatering af Magento planlægges, struktureres og udføres ordentligt, kan I komme ud på den anden side med et Magento 2 system, som gør driften af jeres webshop væsentligt lettere og jeres webshop hurtigere.

Overvejelser inden en opdatering til Magento 2

Hvad enten..

 • vi skal hjælpe dig med at opdatere til Magento 2
 • du ønsker at bruge et andet bureau til det
 • selv ønsker at forestå opdateringerne,

…så er her en række ting, I skal tænker over, før i opdaterer til Magento 2

Gør dig selv en tjeneste at planlæg og strukturer opdateringen ordentligt før I starter. Det er tiden værd!

Overvej fra start følgende:

Findes jeres udvidelser (extensions) til Magento 2?

Få fat i en udvikler eller et udviklingshus, der kan kigge på jeres nuværende Magento 1 setup og få lavet en liste og tænkt over følgende:

 • Hvilke extensions bruger I på jeres nuværende Magento shop?
 • Hvilke af disse extensions findes i Magento 2 version?
 • Hvis en extension ikke findes i Magento 2 – findes der så pt. andre extensions, der kan opnå de samme forretningsmål for jer?

Generelt er vi fortaler for, at I bruger så få extensions som muligt – netop fordi det gør Magento lettere at opdatere. Derudover vil vi anbefale, at når I bruger extensions, at I så vælger udvidelser fra de mere kendte Magento udviklingshuse.

Kører jeres Magento shop som den skal?

Lad os være ærlige: Kører jeres shop som den skal (god hastighed, ordrer kommer ind i en lind strøm, ingen større bugs) og bruger I en Magento version, der ikke er helt fra Gorm Den Gamles tid (tjek hvilken version I kører med. Tommelfingerreglen må være, at alt før 1.8 CE/1.3 EE nok er lidt for uddateret), så slå koldt vand i blodet og lad være med at spring ud i en hurtig opdatering af systemet.

I stedet vil vi anbefale, du går i gang med at undersøge Magento 2 og får leget med systemet. Forbered dig mentalt på at skulle skifte ved fx at:

 • Bede din Magento partner om at få opsat en  Magento 2 installation, så I selv kan få en føling med, hvad det kan (Backenden er blevet super meget lækrere! Glæd jer!)
 • Begynd langsomt at tage kontakt til en partner eller selv kigge på en opdatering: Du kommer til at skifte før eller siden og al erfaring siger, at jo bedre det er planlagt, som mere gnidningsfrit kører tingene.

Kører du derimod en ældre version af Magento eller oplever du en masse hastighedsproblemer eller andre bugs med din nuværende løsning, så er spørgsmålet om I ikke allerede nu bør overveje at få skiftet?

Du kommer til at skulle opdatere til Magento 2 – hvadenten du kan li’ det eller ej!

Den triste nyhed er, at du/I kommer til at skulle opdatere til Magento 2 på et tidspunkt. Hvis ikke nu, så planlæg, hvordan I kan få det gjort indenfor et års tid. Ellers vil afstanden fra dig til dine konkurrenter blive for stor – ligemeget om de bruger Magento eller et andet webshopsystem. For faktum er, at alle platforme opdateres løbende og bliver bedre og du har ikke råd til at blive i et gammelt system.

Jo længere du venter, jo flere af understående problemstillinger vil du løbe ind i (dermed ikke sagt, du skal opgradere endnu, men hav det i baghovedet):

 • Jo længere Magento ikke er blevet opdateret, jo større risiko er der for at blive ramt af hackerangreb
 • Hvis du bliver i Magento 1 i længere tid, bliver løsningen også tungere at skulle migrere til Magento 2. Simpelthen fordi din løsning jo vokser løbende
 • Færre og færre extensions vil blive tilbudt til din platform og du vil ikke længere kunne få opdateringer til det, fordi extension-leverandørerne ikke længere laver opdateringer til Magento 1.

Re-tænk din Magento shop – når nu du har muligheden

En opdatering fra Magento 1 til Magento 2 er en oplagt mulighed for at få retænkt din shop og få rettet de ting, som I helt sikkert bøvler med allerede. Overvej:

 • Hvad vil du gerne have forbedret, når du nu skal opdatere alligevel? hastighed? Checkout flow?
 • Få lavet en liste over de extensions, du har installeret, SOM IKKE ER AKTIVE: Så kan du nemlig få dem fjernet… (Vi ved I eller jeres bureau har glemt at slette nogen… bare indrøm det :P)
 • Find ud af, hvad Magento 2 kan indfri at forretningsmål, som I ikke kunne nå tidligere.

Lidt baggrundsviden omkring opdateringen til Magento 2

I november 2015 annoncerede Magento deres nye Magento 2 platform til Enterprise og Community versionen. En sådan opdatering af et kæmpe webshop system bringer både glæde og sorg hos os udviklere og hos jer som kunder. For som altid er der nogle fordele og ulemper ved en versionsopdatering.

Den mest åbenlyse ulempe er, at rigtig mange virksomheder, som kører på Magento Webshops, står overfor at skulle have opdateret deres system inden for nærmeste fremtid. Og da Magento e-handelssystemet ligger til grund for ikke mindre end 14% af markedsandelen af alle verdens webshops, så er det rigtig mange installationer, det drejer sig om.

Magento 1 vs Magento 2 – hvem vinder?

Først lad os kigge på nogle af de ting, som Magento 2 byder på – i hvert fald i følge udviklerne bag (Noget af det her bliver ret teknisk – selvom vi har prøvet at formulere det så pædagogisk som muligt):

 • Lækrere administrationspanel: Designet er simpelthen mere intuitivt og lækrere at se på (se billeder længere nede)
 • Generelt mener folkene bag Magento, at kodearkitekturen er gjort bedre (det betyder at udvikling ovenpå Magento installationen bliver nemmere og det generelt vil være lettere at arbejde med. Særligt for udviklere)
 • Lækrere og smartere import af mange produkter (gennem CSV). Har du mange produkter, vil det altså være lidt nemmere at håndtere.
 • Hastighed: Der er pillet rigtig meget ved opsætning af Magento, som bør gøre systemet hurtigere. Meget af dette relaterer sig til cache-funktionaliteten, hvor de blandt andet nu understøtter Apache Varnish Caching.
 • De lover altså: Magento kører hurtigere uden at du behøver pille ved en masse!
 • Væsentligt bedre skalerbarhed – det bør betyde, at hvis du kører en stor shop på Magento, så kan du på sigt spare timer på dine udviklere, da systemet skalerer bedre!
 • Standard-temaerne er lækrere!

Må vi hjælpe?

Vi har opdateret mange Magento installationer. Og kan også hjælpe jer!

Sammen med dig udarbejder vi en skudsikker plan for, hvordan opdateringen udføres og hvad, vi skal være opmærksom på ved en opdatering.