vores proces

7 vigtige skridt til hastighedsoptimering af Magento webshop

Hastighedsoptimering af Magento

Du kender det helt sikkert selv: Du besøger en hjemmeside på din mobiltelefon og efter 2 sekunder trykker du på tilbageknappen i browseren, fordi siden er langsom at loade.

Loader din side langsomt koster det salg og omsætning.

Google siger det. Alle eksperter siger det. Kunderne siger det.

Året er 2018 og hvis din webshop loader langsomt, så er hastighedsoptimering et af de klart vigtigste steder at sætte ind. Men hvordan gøres dette lettest?

7 vigtige punkter til Magento webshop hastighedsoptimering:

1.Komprimer dine billeder

Billeder udgør ofte 50-80% af din hjemmesides samlede størrelse. Her er der derfor ofte meget at hente. Få set dine billeder igennem og sikr dig at størrelsen er minimeret så meget som muligt. Alt efter hvad du sælger er det selvfølgeligt vigtigt, at du ikke komprimerer dem for meget, men vær opmærksom på, at større billedestørrelser er lig med længere loadtid.

2. Hav en ordentlig Magento hosting udbyder – det betyder noget

Hastigheden på din udbyders webserver betyder meget. Hosting kan ofte fåes ned til 20-30kroner om måneden – men kvaliteten bliver altså også derefter. Du kan optimere dine billeder og din side nok så meget, men hvis din hostingserver ikke har nok “kræfter”, kan den ikke servere din hjemmeside hurtigt nok for din kunde og så ender de med at købe hos din konkurrent

Hovedreglen er – som meget så meget andet – at med Magento hosting hænger pris og kvalitet ofte sammen.

3. Opdater din Magento installation jævnligt

Opdateringer indeholder som regel generelle bugfixes og kodeoptimeringer, der sørger for at Magento-systemet performer bedre. Tommelfingerreglen er således at jo nyere en version af Magento du kører med, jo bedre vil den generelle performance være.

Læs mere om opdatering af Magento her

4. Gør brug af Magento’s cache-funktionalitet

Caching i Magento er en hel verden i sig selv og hvis du ikke er webudvikler bliver det hurtigt meget komplekst at forholde sig til.

Caching i Magento kan implementeres på mange forskellige måder. Eksempler er NGINX + APC + Varnish caching eller det indbyggede caching-modul. Vores erfaring siger os at 3parts caching-moduler generelt kan give en hurtigere installation, men hertil skal således også påregnes udvikler-timer til at opsætte og konfigurere disse.

Som minimum skal du huske at slå alle cache-typer til i backenden af Magento.

5. Undgå for mange (og uafprøvede) extensions til Magento

Det er fristende at installerede udvidelser til Magento. Man får hurtigt ny funktionalitet og det er let at overbevise sig selv om, man har brug for alle disse ekstra udvidelser. Husk dog på, at mange 3.parts udvidelser ikke nødvendigvis er skrevet af erfarne Magento udviklere. Tænk derfor over, hvilke udvidelser du bruger.

Vi holder os personligt kun til gennemtestede 3parts udvidelser, som vi ved ikke nedsætter hastigheden. Læg hertil, at disse komponenter skal opdateres løbende, så de ikke bliver outdatede og udgør en sikkerhedsrisiko for din webshop.

6. Vælg de rigtige Magento temaer

For at spare tid og penge i udviklingsfasen vælger mange kunder – med god grund – at bygge deres webshop baseret på en Magento skabelon. Ideen er fin – det skal bare være det rigtige template og det skal være sat korrekt op.

Det er nemlig med Magento templates som det er med andre 3parts udvidelser: Nogle er gode, andre er rigtig dårlige og brugen af disse går således ud over hastigheden af din webshop.

7. Tjek hastigheden med Google egne værktøjer

Der er 1.000 andre ting, du kan gøre for at optimere hastigheden på din magento webshop. Det er dog ikke alle, der vil give mening for din shop.

Derfor anbefaler vi, du tager Google’s egen test – den giver dig nogle gode svar på, hvor du kunne starte.

Klik her for at tage Googles Pagespeed test

Bedømmelse: 5.0/5. Fra 1 stemme.
Vent venligst...